6 Nisan 2016 Çarşamba

Beyoncé Feminizm ve Polis Şiddeti Hakkında Konuştu

Tartışmalara yol açan "Formation" videosu ve yeni spor giyim markası Ivy Park'la gündemde olan Beyoncé'yi, Elle dergisinin Mayıs 2016 sayısında  feminizm ve polis şiddeti hakkında konuşurken görüyoruz.


"I’m not really sure people know or understand what a feminist is."

"İnsanların feministin ne olduğunu bildiklerinden ya da anladıklarından pek emin değilim."

“But it’s very simple. It’s someone who believes in equal rights for men and women.”

"Ama aslında çok basit. Kadınlarla erkeklerin eşit haklara sahip olması gerektiğine inanan kişidir."



Başarılı şarkıcı sözlerine, "Feminist kelimesinin neden olumsuz anlamda kullanıldığını anlayamıyorum," diyerek devam ediyor, "ya da niye karşı cinsi dışarıda bırakması gerektiğini düşündüklerini. Kızının da oğlunla eşit fırsatlardan ve haklardan yararlanması gerektiğine inanan bir adamsan, o halde sen de bir feministsin. Git sor birine, erkek ya da kadın olsun, 'Kızın $1 kazanmayı hak ederken 75 cent kazansın ister misin?' de. Cevap sence ne olur?"



Beyoncé ayrıca "Formation" videosundan yola çıkarak polis düşmanı olduğunu (burada kullanılan tam ifade "anti-police") düşünenlere de cevap verdi. "Mesajımı polis düşmanlığı olarak algılayanlar tamamen yanılıyorlar. Bizi güvende tutmak için kendilerini feda eden polis memurlarına ve ailelerine karşı çok büyük hayranlık besliyor ve saygı duyuyorum. Ama bu konuda net olalım: Polis şiddetine ve adaletsizliğe karşıyım. Söz konusu olan iki farklı şey."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder