16 Şubat 2016 Salı

Kanye West Beyazların Siyahi Müziğine Yorum Yapmasını İstemiyor

Kanye West, beyazların siyahi şarkıcıların yaptığı müziği yorumlamamalarını istiyor.



"I love love love white people but you don't understand what it means to be the great grandson of ex slaves and make it this far."

"Beyaz insanları seviyorum seviyorum seviyorum ama kölelerin torunu olup da bu noktaya kadar gelmenin ne olduğunu anlamıyorsunuz."

53 milyon dolar borcu olduğu söylenen Kanye West'in Twitter açılımları malumunuz. İşte bir yenisi daha eklendi. Artık Pitchfork, Rolling Stone, New York Times ve diğer "beyaz yayınların" albümlerine yorum yapmasını istemediğini de biliyoruz.

"To Pitchfork, Rolling Stone, New York Times, and any other white publication. Please do not comment on black music anymore."

"Pitchfork, Rolling Stone, New York Times ve diğer tüm beyaz yayınlar. Lütfen artık siyahi müziğine yorum yapmayın."

Peki bunu neden şimdi söylüyor?

Pitchfork'un şarkıcının yeni albümü The Life of Pablo için bir eleştiri yazısı yayımladığını biliyoruz. Bu yazıda albüme 9.0 verilmiş. Twitter'da bu puana da bir cevap var elbette:

"Pitchfork, the album is a 30 out of 10"

"Pitchfork, albüm 10 üzerinden 30."

Fakat durun bir dakika...

Müziğin evrensel olduğu gerçeğini ve her ırkın sadece kendi ırkının yaptığı müziği yorumlama hakkı olması gerektiği gibi absürt ve nereden baksan ırkçı fikirleri şimdilik bir kenara bırakalım da... Kanye West köleliği bu kadar kafasına takıyorsa, o halde beyazların da köleleştirildiğini hiç duymamış mı? Hımm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder