12 Mart 2015 Perşembe

Yeni Artist: Kehlani

Bay Area'nın yeni R&B'cilerinden Kehlani'yi yakından tanıyalım.



 "I have every right to be the angriest, most upset female alive."

Babasını bebekken kaybeden ve uyuşturucu bağımlısı annesinin bakamadığı Kehlani Parrish, büyüme çağında çeşitli koruyucu ailelerle yaşamış ve evsizliğin ne demek olduğunu öğrenmiş. Bu nedenle yukarıdaki cümleyi kuruyor ve yaşayan en öfkeli kadın olma hakkına sahip olduğunu düşünüyor. Ancak yaşadıklarının karakterini şekillendirdiğini de belirtiyor.

America's Got Talent 


Kehlani, ilköğretim çağında sesinin farkına varıyor. Katıldığı PopLyfe grubu ile birlikte 2011 yılında popüler TV programı America's Got Talent'ta finallere kalıyorlar. Son anda 1 milyon dolar kaçıyor belki ama jüri üyelerinden Piers Morgan'ın önerisi kariyeri için paha biçilmez oluyor: "Gerçekten yeteneklisin ama bence bu gruba ihtiyacın yok."


 "You Should Be Here"



Bugünlerde Chance the Rapper ve Travi$ Scott gibi isimlerle stüdyoya girerek oluşturduğu yeni mixtape'i You Should Be Here'in çalışmalarını yapan şarkıcıyı Twitter hesabından takip edebilirsiniz.

Vampirella ne düşündü?

Kehlani'yi dinlerken, özellikle "Raw and True" şarkısında ses renginin soul söylemeye gerçekten çok müsait olduğunu fark ettim. Kulağı yormayan, kadifemsi, hoş bir ses yapısı var. Şarkılarında bugüne kadar sürdüğü yaşam tarzının izlerini sürmek de mümkün oluyor. Bir de genellikle insanların gözünde bir yerlere gelenler doğuştan önceliklere sahiptir. Kehlani gibi yetenekli ama ağzında gümüş kaşıkla doğmamış insanların çabalarını takip etmek, bizim için en basit tabirle ilham verici. 

Playlist:


Akın Diyor ki;


Kehlani'nin KYLE ile yaptığı iş birlikten bahsetmek isterim. Just A Picture adlı şarkı iki genç şarkıcının sesiyle oldukça eğlenceli bir hal almış. İnsanı ister istemez bir tempoya sokan şarkının klibi, yine iki şarkıcının performansları ile renkleniyor. İzlemek için buraya.

Kehlani'nin sesini sevdim, yumuşak, kulak okşayan türden. Canlı performansları da gerçekten başarılı; hem şarkımı söyler hem de dans ederim dercesine performansını sergiliyor. Takibe aldığım sanatçı, müzik sektöründe nereye geleceğini merak ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder